• LOKACIJA: PE Arkadia - Nakupovalni center Arkadia več
  • LOKACIJA: PE Kamnik - Glavni trg 11 več
  • LOKACIJA: PE Celje - Planet Tuš Celje več

Naročilo na pregled

 


Naročite se na pregled
 

Optika Vallis

Pregled vida


Vid je eden najpomembnejših čutil in prav je, da posvetimo dovolj pozornosti tudi zdravju naših oči.

Priporočljivo je, da očesni pregled opravite vsaj enkrat na dve leti, uporabniki kontaktnih leč pa na vsako leto, tudi če mislite, da je vaš vid brezhiben. Na okulističnem pregledu lahko ugotovimo morebitne bolezenske spremembe na očeh, kot tudi druga bolezenska stanja v telesu, ki se izražajo na očeh.

Na pregledu vas bomo najprej povprašali o vašem splošnem zdravstvenem stanju, preteklih težavah z očmi in očesnih boleznih v družini. Natančno vam bomo pregledali sprednji prekat očesa, očesno ozadje z mrežnico in izmerili očesni tlak.

Z refraktometrom se opravi objektivna meritev dioptrije, kar predstavlja oporno točko pri nadaljnji korekciji vida.
 
 
 
  Pomemben del očesnega pregleda je določitev vidne ostrine vida brez in z korekcijo z očali, saj tako preverimo če je vzrok za slabši vid le očesna dioptrija ali pridobljeno očesno obolenje.

V nadaljevanju pregleda po potrebi s posebnim zdravilom v obliki očesnih kapljic razširimo očesno zenico in tako zagotovimo boljšo preglednost očesnega ozadja, ki ga nato pregledamo z biomikroskopom. Bolj pozorno se oceni stanje roženice, očesne leče ter mrežnice. Pregled z biomikroskopom je standarden pri predpisovanju kontaktnih leč.

Po končanem pregledu vam bo zdravnik ali optometrist pojasnil ključne ugotovitve pregleda ter skupaj z vami sestavil načrt zdravljenja oziroma morebitnih nadaljnjih preiskav.
 
 
 

Visioffice

3D personaliziran meritveni sistem


Visioffice je prvi dinamičen 3D očesni meritveni sistem, ki omogoča snovanje najbolj individualiziranih stekel – eyecode stekla. Posebna 3D tehnologija omogoča pridobitev vsakega mogočega parametra z ekstremno natančnostjo.

Vse potrebne meritve, kot so razmak med zenicama, višina zenice in ostali parametri, ki se razlikujejo od posameznika do posameznika se za vsa personalizirana stekla lahko pridobijo hitro, enostavno in natančno.

Z Visioffice sistemom lahko demonstriramo prednosti o priporočenih rešitvah stekel ter našim strankam predpišemo najbolj sofisticirana ter prilagojena stekla.
 
  
  • S storitvami optike Vallis sem izjemno zadovljen. Strokovnost, prijaznost in bogata ponudba vse na enem mestu.
  • Z optiko Vallis sem bila zelo zadovoljena. Osebje je bilo zelo prijazno. Svetovali so mi pri izbir usterznih očal in reči moram, da sem z odločitvijo super zadovoljna. Toplo priporočam.
Vse pravice pridržane © Optika Vallis 2021, izdelava MMStudio
zapri Na spletnih straneh optika-vallis.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.